Отново посегнаха на общинска камера, която следи за потенциално наводнение

вторник, 02 април 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Посегателствата върху общинската собственост продължават. Снощи камерата, която следи за нивото на река Маринка, минаваща през едноименното бургаско село, изпрати в 21.30 часа данни и образ към Центъра за видеонаблюдение за последен път и угасна. На сутринта бе установено, че тя е с прерязани кабели и счупена. Подаден е сигнал до полицията, която евентуално да установи за вандалство ли става въпрос или е неуспешен опит за кражба. Каквото и да е, за пореден път имаме случай на посегателство върху важни сензори на електронната система за управление на риска от наводнения, която се управлява от Центъра за видеонаблюдение.

През 2017 година беше открадната камерата на същото място при река Маринка. Тогава Община Бургас я възстанови - ще го направи и сега. Възстановени бяха и откраднатите от двама апаши камери за следене нивото на езерото Вая през ноември миналата година. Но не може да продължаваме така вечно. Това са сензори, които ПАЗЯТ ГРАДА ОТ НАВОДНЕНИЕ!

Такива камери са монтирани на 22 локации в общината и следят нивото на водата в реки, язовири, езера, има една в Пристанище Бургас и една на остров Света Анастасия.

Не ги крадете и повреждайте!

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Бургас отново е част от Global Game Jam

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1345 последна промяна: 15:12:20, 02 април 2019