Френският хор “ТЕРПСИХОРА” гостува на хор “Родна песен“ при Община Бургас

вторник, 09 април 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

 

"Българо-френски пролетен концерт" с участието на френската Формация "Терпсихора", Вокална формация "Морски песъчинки" и хор"Родна песен" при Община Бургас ще зарадва бургазлии и гости на 10 април / сряда/ от 19.00 в Културен център "Морско казино".

 

 

Френската формация "Терпсихора" от град Орлеан включва повече от 70 хористи. Ръководители на хора са българката Юлиана Тошкова- Патруйо и французинът Доминик Патруйо. Юлиана Тошкова-Патруйо се дипломира в Националната музикална академия в София със специалност композиция. Арфистка, носителка на първа награда от Регионалната консерватория в Париж. Композира вокална, симфонична, камерна музика, пиеси за деца, джаз. Творбите ѝ са изпълнявани от Пловдивската филхармония, Видинската филхармония, Габровски камерен оркестър, камерен ансамбъл в Консерваторията в Шартр и детски хорoве. Носителka e на няколко награди, между които и единствената награда на оркестъра на "Конкурс за написване на ново симфонично произведение в 7/8" в Пловдив.

 

 

 

Доминик Паскал Патруйо е възпитаник на Националната Академия по музика и танци в гр. Пловдив, дипломирал се със специалност оркестрово дирижиране. Работил е със Софийска филхармония, Оркестъра на национално радио София, Видинска филхармония, Габровски камерен оркестър, Хора на френската армия.

 

 

Милена Добрева е един от най-популярните български хорови диригенти. Ръководител на Вокална формация "Морски песъчинки" - носител на призови места в национални и международни музикални конкурси и фестивали и основател и диригент на Вокален ансамбъл "Фортисимо" -носител на Голямата награда от "Световни хорови игри" в Южна Африка през 2018 година и носител на " Гран при на нациите" Латвия 2017. Композитор и аранжор. Диригент на хор "Родна песен" от есента на 2018 година.

 

 

Още снимки


Файлове и ресурси


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2786 последна промяна: 13:12:31, 09 април 2019