Роботи ще се изправят един срещу друг на 7 май в НХК

вторник, 07 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

* Битката на роботите - "ROBO CHALLENGE BURGAS" ще бъде в НХК

 

Роботи ще се изправят един срещу друг в невиждана битка на 7-ми май в Бургас. Това не е сценарий на поредния научно-фантастичен филм, а реално състезание по роботика, в което ще участват ученици от професионалните гимназии, в които се изучават информационни технологии. Атрактивното "ROBO CHALLENGE BURGAS" ще се проведе на 7 май от 15.00 часа в Културния дом на Нефтохимика.

Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга - мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

В състезанието, което ще се проведе за първи път в града, ще вземат участие учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която децата изучават роботика, ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ПГЕЕ "Константин Фотинов" и ПГМЕЕ.

Освен съревнованието гимназиите, участващи в "ROBO CHALLENGE BURGAS", ще представят пред зрителите свои макети и инсталации в специално подготвена шатра. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата.

Състезанието "ROBO CHALLENGE BURGAS" се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и университет "Проф. д-р Асен Златаров".

 

** Подробна информация може да получите на тел.: 056 825 809 или 0885 985 433 - ЦПЛР - Бургас

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4593 последна промяна: 16:55:17, 07 май 2019