IV-то издание на Burgas international Film Festival обещава да бъде завладяващо

сряда, 17 април 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

 

Дискусии, мастър класове, уъркшопи с водещи имена от международното кино и интригуваща филмова селекция очакват киноманите през юли

 

Началото на фестивала ще бъде дадено на 19 юли. Събитието ще бъде открито с дебютна изложба на талантливия млад фотограф Кирил Пейчев, чиито творби се отличават с изключителна естетика и отдаденост към морето.

Едно от най-чаканите летни събития безспорно е Burgas international Film Festival. За четвърта поредна година инициативата ще преобрази Бургас в международна културна сцена. Фестивалният дух ни завладява отсега и нямаме търпение да се отдадем на киновечерите, изпълнени с вълнуващи прожекции.

В четвъртото издание на BIFF, наред с Черноморската секция, за пръв път ще бъдат включени и филми от световната кино сцена.

Фестивалът ще се проведе на познатите бургаски локации - Открита сцена "Охлюва" и КЦ "Морско казино", където зрителите ще имат възможност да се запознаят с гостите на фестивала и да участват в специално предвидените за целта дискусии.

Сред артистите, потвърдили своето участие, са Му Тунч (Турция ), Бани Кошнуди (Франция), Вики Река Киш ( Унгария), Шериф Ел Бендари (Египет), Илкер Савашкурт (Турция), Ирена Даскалова (България) и др.

Съвсем скоро ще бъде обявена и съпътстващата програма на фестивала, включваща мастър класове и уъркшопи с водещи имена от международното кино. 

Кино събитието Burgas international Film Festival се организира в партньорство с Община Бургас.

 

 

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1364 последна промяна: 09:25:50, 18 април 2019