Над 150 млади колоездачи ще спорят за отличията на „Купа Бургас“ през уикенда

петък, 19 април 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Над 150 млади колоездачи от 18 клуба от цялата страна във всички възрастови групи от момчета до юноши старша възраст ще спорят за отличията на "Купа Бургас" през уикенда.

Организатор е Колоездачен клуб "Черноморец", с подкрепата на Община Бургас.

На 20 април /събота/ ще се проведе индивидуалното по часовник.

Стартът е в 14.00 часа пред магазин Home max, к-с "Изгрев" в посока МОЛ "Странд", прави се една цяла обиколка на МОЛ-а. След това се преминава през кръговото движение на МОЛ-а и магазин "Home Max" и се финишира пред магазин "ЗОРА". Състезанието ще приключи около 17.30 часа.

През втория ден на 21 април /неделя/ е общият старт. Началото е в 10.00 часа от Летния театър в посока Пантеона, продължава към Експозиционен център "Флора Бургас", завой надясно към бистро "Тропикана" и към бункера. След това колоездачите поемат по втората крайбрежна алея, минават зад Летния театър по Дяволското изкачване, следва завой по втората алея вдясно и се излиза в началото на фонтаните, където е финалът.

За безопасността на състезателите маршрутът на проявата през това време ще бъде затворен за движение на автомобили.

Юношите младша възраст ще направят 21 обиколки и ще изминат 32 километра, а за старшата възраст са съответно 30 обиколки и 45 километра.

Атрактивното състезание по колоездене "Купа Бургас" ще завърши около 13:30 часа, а церемонията по награждаването ще бъде в 15.00 часа.

 

Велизар Маджаров

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1491 последна промяна: 12:59:47, 19 април 2019