Общината включи зоопарка на семейство Дъбови в туристическия каталог „Опознай Бургас“

събота, 20 април 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Днес се състоя официалното откриване на "Зоопарк Бургас", който наскоро стана един от десетте лицензирани зоопарка в България. По този повод през целия съботен ден посетителите се допускат безплатно. Гост на откриването бе зам.-кметът доктор Лорис Мануелян. Той предаде искрените поздрави на кмета Димитър Николов за увенчалите се с успех дългогодишни усилия на семейство Дъбови, които превърнаха бивша градина с плодни дръвчета в една прекрасна атракция за малки и големи, където животните се разполагат нашироко и се размножават често - доказателство, че се чувстват добре.

Като жест към "Зоопарк Бургас", Общината го включи сред обектите в книжката "Опознай Бургас". Ако човек посети всички близо 20 най-интересни места от каталога и събере необходимите печати в книжката, той ще получи награда. Новата инициатива "Опознай Бургас" има за цел да направи по-разпознаваеми местните обекти с туристически потенциал и да повиши тяхната посещаемост. Повече за нея ще разкажем през следващата седмица.

Днес Кръстьо Дъбов и дъщеря му Елеонора представиха на посетителите най-новите животни в зоопарка - чифт мадагаскарски лемури и чифт маймунки от вида зелена морска котка. Те обещаха през следващите години постоянно да обогатяват живата експозиция с нови интересни представители на световната фауна.

 

 

Повече за "Зоопарк Бургас" вижте тук:

http://zooburgas.com/

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3876 последна промяна: 10:43:09, 23 април 2019