Днес БулевАРТ отбелязва Деня на Земята с поредица от събития

понеделник, 22 април 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Цветни пътеки за разделно събиране, арт работилница "Ламаленна", детски базар на училище "Френе", музика, инсталация от бирени капачки с послание, футболни игри за най-малките - това са само част от инициативите, с които бургаската инициатива БулевАРТ ще отбележи Деня на Земята, 22 април.

Темата "Не ограничавай въображението - ограничи боклука" е избрана от членовете на БулевАРТ, за да насочи вниманието към цялостна промяна на отношението ни към използването на пластмасите. Усилията на участниците в проекта са насочени към премахване на пластмасата за еднократна употреба в градска среда.

Програмата:

От 15:00 часа възпитаниците на училище "Френе" организират тематичен базар. Те ще изработват и продават благотворително вещи, произведени от непотребни материали. Част от събраните средства ще бъдат дарени на Български червен кръст.

От 16:00 часа творчески настроените родители ще могат да се включат заедно с децата си в работилница на арт къща "Ламалена", където сами да изработят красива вещ от непотребни материали.

От 17:00 часа най-малките футболисти от "зелената" академия на "Нефтохимик" ще проведат открит урок по разделно сметосъбиране за всички минувачи чрез игри и упражнения, с които да демонстрират добри екологични примери.

През цялото време от сцената на БулевАРТ до Часовника ще звучат музикални изпълнения.

Надсловът на тазгодишната инициатива е свързан с опазването на планетата и използването на непотребни материали за творчество. Затова през деня ще бъдат изработвани арт  инсталации. За една от тях ще се събират и използват бирените капачки в "Папа Beer".

БулевАРТ дава добрия пример, като участва в една от най-масовите световни инициативи и се надява да привлече последователи.

#последвай #сърцето#си #по #БУЛЕВАРТ / www.boulevart.bg.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1194 последна промяна: 15:20:47, 22 април 2019