Не пропускайте спектакъла на Камен Донев "Мартин, Данчо и майка им"

сряда, 08 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Не пропускайте да гледате "Мартин, Данчо и майка им" на 14 май от 19.00 часа на сцената на НХК. Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона.

Героинята на Албена хока синовете си, дава им уроци по добри маниери (невинаги най-походящите), слуша Лили Иванова и Кайли "Миног" по радиото, гръмко пее и свири, гримира се, говори по мобилния телефон, хрупа ябълка, надува дюшеци, спъва се в гумени пояси, клюкарства и избива комплекси като всяка средностатистическа провинциалистка по родното Черноморие. И преглъща добри и лоши новини - въображаеми или реални, с присъщата виталност на българска жена, разпъната между небето и земята, между мечтата и тегобата.

Затова оная отплувала далеч по вълните възглавничка - причина за цялата галимация, от символ на материалното, което ни държи здраво стъпили на земята, леко и спонтанно става олицетворение на волността и авантюрата, способни за миг да ни превърнат в освободени от котвата си кораби. С пословичното си чувство към абсурда Камен Донев може да направи шоу дори от най-баналните житейски сюжети.

Спектакълът гостува в Бургас благодарение на културна организация "Арт ателие" със съдействието на Драматичен театър Пловдив.

Билети можете да намерите на касата на НХК.

 

За повече информация тел.: 0894 898 098 - Маруся Русева

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1244 последна промяна: 12:14:33, 08 май 2019