Шестият национален фестивал на руската поезия, песен и танц ще се проведе на 18 май

сряда, 08 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Областният кръг на VI-ия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце" ще се проведе на 18 май от 10.00 часа в Културния дом на Нефтохимика.

Фестивалът се организира от Национално движение русофили със съдействието на фонд "Русский мир" - Москва, Министерство на образованието и науката, Министерство  на културата, Синдикат на българските учители и Национален дворец на децата.

Той е включен в националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2018-2019 г., направление "Изкуство", като изява с национално значение и се подкрепя от Синдиката на българските учители, в качеството им на съорганизатор.

Целите на фестивала са популяризиране на руската поезия, песен и танц, приобщаване на младото поколение към богатството на руската култура и създаване на интерес към изучаване на руския език.

В областния кръг се представят деца от областта в категориите: поезия, песни, танци,  във всяка от възрастовите групи:

- Предучилищни групи;

- Ученици от I - ХII клас, разпределени в четири групи:

I - IV клас;

V- VII клас;

VIII-X клас;

XI-XII клас.

Лауреатите във всяка категория и възрастова група продължават своето участие в Зонален кръг.

Заключителният етап е на 12.09.2019 г. в Казанлък, а лауреатите от националния кръг, участват в гала-концерта на сцената на национален фестивал на приятелите на Русия на язовир "Копринка", който ще се проведе на 13.09.2019 г.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1474 последна промяна: 12:49:02, 08 май 2019