До края на месец май дворът на ПМГ/ГРЕ "Г.С. Раковски" ще е напълно готов, с монтирани нови настилки и спортни съоръжения

четвъртък, 09 май 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

По-трудоемките строителни дейности за реконструкцията на огромния двор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков"/ГРЕ "Г.С. Раковски" завършиха. Преасфалтирането е изпълнено, готови са новите плочници и бордюри. Сега стартира монтирането на нови спортни съоръжения и уреди, както и на модерни настилки в отделните зони, които да предпазват учениците от механични наранявания на кожата и контузии.

Големият ремонт в този легендарен училищен двор (там е снимана част от филма "Опасен чар" с Тодор Колев и Невена Коканова) се финансира от Министерство на образованието и науката и Община Бургас. Такъв не беше правен от десетилетия.

В двора ще бъдат обособени игрища за баскетбол, футбол, волейбол, хандбал, лекоатлетическа писта, зони за фитнес и тенис на маса. Преоформят се зелените площи, като здравите стари дървета бяха запазени, предстои и внасяне на нови фиданки. Училищният двор ще има ново осветление.

Всички дейности по реконструкцията и оборудването ще приключат до края на настоящия месец май.

 

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2394 последна промяна: 12:12:04, 11 май 2019