Вдъхновителят Теодосий Теодосиев в Бургас: Търсете нестандартната пътечка, по която да преминете

четвъртък, 09 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Вдъхновителят и учител по физика Теодосий Теодосиев - Тео представи днес пред бургазлии мотивиращата си лекция "Успешният човек и методика за формиране на силов интелект". Залата в Експозиционен център "Флора Бургас" се оказа тясна да побере всички желаещи да чуят какво ще каже физикът.

На събитието присъстваха ученици от бургаски училища и преподаватели от областта на природните науки и екологията.

"Това е човекът, който създаде школа, която да променя света. Неговата мисия и приносът в националната и световна наука са огромни. Влиянието му като преподавател и учен е да мотивира младите хора и успява да ги запали, а резултатите ги вижда целия свят. Убеден съм, че ще си тръгнете оттук много по-мотивирани и знаещи, отколкото сте дошли", така представи накратко своя гост кметът на Бургас Димитър Николов.

"Това, което правя е да преведа условието на задачата за учениците на разбираем език. Едно дете, за да бъде успешна личност и да развие интелекта си трябва до 9-ти клас да прочете 1000 книги по 600 страници едната. Освен това трябва да се занимава и с точни науки. Практиката ми показва, че човек, който си е прочел 1000-та книги и се е занимавал с точни науки като малък, в крайна сметка развива интелект на световно ниво. За да напредне един човек в нещо, то той трябва да изразходва 20 000 часа за него. Който тръгва по трудния път накрая получава голямата награда. Търсете нестандартната пътечка, по която да преминете. Свръх постижения не могат да се направят от ограничен човек. И тук идва смисъла от 1000-та книги или 10 000 години човешка цивилизация", сподели пред аудиторията Теодосий Теодосиев.

Теодосий Теодосиев е един от най-изявените и признати учители по физика в България повече от 40 години. Ръководи специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Автор е на учебници и стотици научни статии по физика. В школата, създадена от учителя Тео в Казанлък се обучават ученици, които печелят медали по физика от международни олимпиади. Възпитаниците му постигат високи резултати благодарение на специалния му подход при обучение, чрез създаване на експериментални задачи по физика. Негови ученици в момента са професори по физика в най-реномираните университети в света.

Организатори на срещата с физика Теодосий Теодосиев - Тео са Община Бургас и Центърът за подкрепа и развитие на личността.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2455 последна промяна: 12:10:20, 11 май 2019