Заповядайте на концерт с арменски песни и танци в Културен дом на нефтохимика, входът е свободен

вторник, 14 май 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Община Бургас и Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган" - клон Бургас, канят жителите и гостите на града на концерт на вокално-инструментален състав "ЕРЕБУНИ" и танцова група "НЪРЕНИ" към ОАБС "Парекордзаган" - клон Пловдив. Той е посветен на 113 години от създаването на съюза. Концертът ще се състои на 18 май от 18:00 часа в Културен дом на нефтохимика, площад "Тройката". Входът е свободен.

Вокално - инструментален състав "Еребуни" (име на старата столица на Армения) е основан през 1971 година в Пловдив. Тази година той отбелязва своя 48-ми рожден ден. "Еребуни" има издадени 5 диска, а в последния "Хавадум ем" ("Вярвам") участва и изпълнителката от Бургас - Мери Мовсесян - Калудова. Художествен ръководител е Ардаш Ерниасян.

 През 2015 година, пак под егидата на Общоарменския благотворителен съюз "Парекордзаган", в Пловдив е създадена и танцова група "Нърени" (в превод от арменски - плодът нар). В нейния състав влизат майките на децата от детска танцова група "Астхигнер", сформирана през  2012 г. Идеята да танцуват арменски танци възниква спонтанно и това се превръща в семейно занимание. Така се ражда танцовата група на майките "Нърени". С не по-малко желание и старание от децата те активно посещават репетиците, като получават покани за участие на градски  и общностни събития. Хореограф на групата е Анжела Везирян - Начева.

Заповядайте и се насладете на емоционалните изпълнения на вокално - инструментален състав "Еребуни" и грациозните танци на група "Нърени"!

 

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1190 последна промяна: 11:04:33, 16 май 2019