Дигиталната историческа седянка на MOVE.BG пристига в Бургас

вторник, 14 май 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Утре Бургас ще бъде домакин на иновативния исторически формат на MOVE.BG - дигитална историческа седянка. Проектът събира личните разкази на хората и ги прави достъпни за всички българи в страната и чужбина чрез интерактивната историческа карта на България. Читалище "Хамалогика" ще бъде домакини на събитието тази сряда, 15 май, от 18:30 часа.

"По време на дигиталните седянки се представят и записват истории, които иначе най-вероятно ще бъдат неразказани и загубени. Новите технологии позволяват да построим мост между миналото и настоящето. Чрез тях по лесен начин намираме, съхраняваме и разпространяваме фрагменти от историята на нашия народ. Събираме ги в една обща историческа карта и заедно изграждаме разказа за нашето минало", казват организаторите.

Всеки жител и гост на Бургас е добре дошъл на историческата седянка на MOVE.BG - можете да носите снимки или други предмети, свързани с историята, която искате да разкажете.

 

Защо MOVE.BG избра Бургас?

 

"Миналото на морския град е изключително интересно и разнообразно, което предразполага към споделяне на най-различни истории. Една част, например, са свързани с хилядите бежанци от Одринска Тракия, които се насочват към Бургас и чувствително променят неговия облик.

Градът винаги е бил сред центровете, които активно са участвали в изграждането на модерна България. В наши дни Бургас продължава да се развива и да бъде привлекателен център за предприемчиви и свободолюбиви българи, като любезните домакини от "Хамалогика"", казват от MOVE.BG.

 

* "The ChangeMakers" е проект на MOVE.BG, който идентифицира, свързва и обединява променящите България в национална мрежа. България има таланти, които адресират световните предизвикателства. В MOVE.BG искат да покажат техните лица и да стимулират промяната от България за света. "Хамалогика" е част от проекта на "The ChangeMakers".

Създаваме заедно нашето утре!

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1120 последна промяна: 11:16:35, 16 май 2019