Вече са ясни резултатите от общинското състезание по български език за трети клас

сряда, 15 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев
Снимката е излюстративна

Вече станаха ясни резултатите от общинското състезание по български език за трети клас "Език свещен на моите деди". Учениците от трети клас от училищата на община Бургас показаха завидни знания и умения.

33-ма ученици са постигнали резултат над 95 процента от общия брой точки и само 10 участници имат резултат под 50 процента от общия брой точки.

От записалите се 281 ученици от 23 училища на състезанието са се явили 247 ученици. 14 ученици получиха 58-59 т. от възможни 60 т. и ще бъдат наградени със златен медал и участие в летен лагер "Опознай Бургас".

21 ученици са получили 57,5-56,5 т. от възможни 60 т., като за тях наградата е сребърен медал и еднодневна екскурзия, а за 30-те ученици с резултат 55-56 т., ще има бронзови медали и предметни награди. Учениците, получили 50-54 т. включително ще получат грамота за поощрение, а всички останали ученици-грамота за участие в състезанието.

В отборното класиране най-добре са се представили учениците от Основно училище "Любен Каравелов", на второ място са участниците от Средно училище "Йордан Йовков", а на трето място - Основно училище "П. Р. Славейков". С най-висок процент явили се участници на състезанието са учениците от трети клас от Средно училище "Димчо Дебелянов".

Целта на състезанието беше да се демонстрират усвоените знания и умения по български език в условията на съревнование, да се стимулира практическото приложение на знания в нови и различни от познатите ситуации, да се повиши грамотността на учениците и тяхната езикова култура, да се насърчи и поощри увереност в силите и любознателност към допълнителни страни на учебното съдържание по български език и литература.

Тържественото награждаване на участниците в състезанието ще се състои на 29 май, сряда, от 16.30 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.

* Резултатите можете да видите в прикачения файл отдолу:

Файлове и ресурси


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3488 последна промяна: 09:40:45, 16 май 2019