Започва футболният турнир за купа „100 години Черноморец“

сряда, 15 май 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Детски футболен турнир ще постави начало на поредицата от събития, които ще отбележат стогодишнината от създаването на "Черноморец" Бургас, съобщиха организаторите. В събота, 18 май, отборите на единадесет училища ще си оспорват първото място. Участниците в турнира за купата "100 години Черноморец" са разпределени в две групи. По силата на жребия в група "А" попаднаха талантите на ОУ "Васил Априлов" , СОУ "Йордан Йовков", ОУ "Елин Пелин", СОУ "Петко Росен" и "П.Р. Славейков" В група "Б" влизат отборите на училищата "Найден Геров", "Константин Петканов", "Константин Преславски", "Георги Бенковски" , ОУ "Братя Миладинови" и "Христо Ботев" от гр. Камено.

Отборите ще разполагат с дванадесет играчи. От тях на терена ще бъдат 6+1, а смените ще бъдат неограничени. В мачовете могат да вземат участие момчета и момичета до 3 клас. Всеки мач ще има продължителност 15 мин. Според регламента при класирането ще се взимат под внимание головата разлика, по-големият брой отбелязани голове, а при равни показатели на два или три отбора ще се пристъпи към жребий. След изиграването на мачовете по системата "всеки срещу всеки", първият от група "А" ще играе полуфинал срещу втория от група "Б". Вторият в класирането в група "А" ще се срещне с първия от група "Б". Победителите от тези две срещи ще играят на финала, където при равенство ще се изпълняват по три дузпи, а след тях по един удар до краен успех. Всички участници в турнира ще получат предметни награди, а фланелките, които организаторите от "Черноморец 1919" ще осигурят за участниците, остават за играчите.

С този турнир от Инициативния комитет и от ръководството на "Черноморец 1919" се надяват да поставят знаково начало на празненствата, свързани с предстоящото отбелязване на стогодишнината на отбора. Кулминацията в програмата ще бъде мач на стадион "Черноморец" с участието на легендарни български футболисти от националния отбор, класирал се на четвърто място на Световното първенство през 1994 г.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1250 последна промяна: 09:45:39, 16 май 2019