Бургаските акробати показаха защо спорта е здраве и начин на живот

петък, 17 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Елитът на бургаската акробатика от четирите клуба в града превърна в истински празник Деня на българския спорт - 17 май. Дори дъждовното време не успя да изплаши младите спортни надежди, които напълниха физкултурния салон на ОУ "Васил Априлов" със зрители, жадни да видят сложните акробатични изпълнение. Сред участниците в програма бе и олимпийската шампионка от младежките игри в Буенос Айрес Мариела Костадинова.

"Подобряваме все повече спортната инфраструктура в Бургас, за да има добри условия за спортуване от хора на всякаква възраст и най-вече младите да имат повече физическа активност на открито. Вашето училище е отличен пример за това. Спортувайте, за да бъдете активни, пълноценни и здрави! Честит Ден на българския спорт!", поздрави участниците кметът Димитър Николов.

Акцент в празничната програма на организатора Община Бургас е към акробатиката, донесла най-големия успех за града на спортното поле през 2018 година.

За доброто настроение на всички гости се погрижиха танцов състав от ОУ "Васил Априлов", мажоретките от Професионалната търговска гимназия и акробатите от четирите бургаски клуба "Черноморец", "Бургас", "Акро джъмп" и "Нефтохимик 2011".

За да видят прекрасните и сложни акробатични съчетания бяха дошли зам.-кметът по спортни дейности Лорис Мануелян, началникът на РУО-Бургас Виолета Илиева, директорът на ОУ "Васил Априлов" Марияна Стефанова, директорът на Професионална търговска гимназия Павел Чепов, и Димитър Костов - директор на спортно училище "Юрий Гагарин", общинският съветник Антон Берданков и началникът отдел "Спорт" в Община Бургас Веселина Деведжиева.

Сред гостите на спортния празник бяха легендарните бургаски спортисти Антон Коджабашев- трикратен световен и трикратен европейски шампион по вдигане на тежести, зам.-председател на Комисията по спорт към Общински съвет - Бургас, Ирена Бакалова - двукратна световна шампионка и трикратна европейска шампионка по спортна акробатика, Драгомир Драганов - треньор на националния отбор по спортна акробатика, Николина Христова - вицепрезидент на техническата комисия на международната федерация по акробатика.

Организатори на събитието бяха Българската асоциация спорт за всички, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1584 последна промяна: 10:26:03, 18 май 2019