„Айляк бира“ и „Трима и двама“ са първите официално обявени гостуващи пивоварни в Metalhead Beer Festival

понеделник, 27 май 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

В разгара на лятото бургаската пивоварна "Металхед" организира със съдействието на Община Бургас дебютното издание на фестивал за всички фенове на крафт бирата! Той ще се проведе на 3 и 4 август в парк "Минерални бани".

Вече станаха ясни имената на първите две гостуващи крафт пивоварни, които ще се представят с продукцията си в Бургас. Това са "Айляк бира" и "Трима и двама". Поетапно ще бъдат обявявани имената на още участници. През август под сянката на парк "Минерални бани" ще опитаме бирите на минимум десет български крафт пивоварни.

 

Кои са "Айляк бира" и "Трима и двама"?

- "Айляк бира" са едни от първите домашни пивовари у нас, които комерсиализират продукта си в истинска българска занаятчийска бира на световно ниво. Тя е единствената българска марка, която се представя на Световното изложение в Милано през 2015 г. Айляк Мозайк IPA е класирана на първо място в RateBeer.com - Най-добрите бири в България за 2016-2017 година.

- "Трима и двама" е крафт пивоварна, разположена в град Сливен. Предлага разнообразни продукти, сред които бира с тиква, джинджифил, мед и лайка. "Целта ни е да създадем един продукт, който да носи наслада, благоденствие и щастие на народа", казват от "Трима и двама".

 

Освен богат асортимент с най-добрите български крафт бири, събрани на едно място, Metalhead Beer Festival ще предложи яка музика, която ще е точно на обратния полюс на попфолка. В съпровождащата програма ще има стрийт спортове - скейтбординг, каране на кънки и други забавления. Главните организатори на събитието са двамата инвеститори на новата крафт пивоварна за ценители Ганчо Кожухаров и Митко Митев. Производствената им база се намира именно в парк "Минерални бани". Не пропускайте да опитате и техните бири с уникален вкус, които носят имената на знакови метъл песни - Your girlfriend's girlfriend, Lickitup, Space Lord, Hop Suey, Metalingus, Sweet stout of mine, Headbangers boil.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1378 последна промяна: 16:58:23, 28 май 2019