Ученици от СУ "Димчо Дебелянов" ще изнесат концерт на "Охлюва"

вторник, 28 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Учениците от СУ "Димчо Дебелянов" ще пеят, ще танцуват и ще свирят за гражданите на Бургас. Концертът е днес, 28 май, от 16.30 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина. С виртуозните си музикални изпълнения възпитаниците на училището от профил "Изкуство" - музика ще се погрижат за празничното настроение на всички присъстващи.

Бургазлии ще имат възможността да видят и чуят изпълнения на китарния състав на СУ "Димчо Дебелянов", певци от класовете по поп и джаз пеене, вокална група "Мечтатели", танци на чаровните деца от първи до четвърти клас, както и майсторско изпълнение на гайда от Павел Димов, носител на национална стипендия за даровити деца. В края на концерта ще се завие хоро под звуците на фолклорния оркестър към училището.

За своите изпълнения, както и за всички представителни изяви на училището, учениците се подготвят в часовете по пиано, китара, поп и джаз пеене, ударни инструменти, гайда, народно пеене и др. А от следващата учебна година в заниманията по интереси единствено в СУ "Димчо Дебелянов" се предлагат учебните предмети "Музикален театър", "Актьорско майсторство" и "Арттерапия".

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1278 последна промяна: 11:30:53, 28 май 2019