Откриха българо-руско дружество "Шипка" в побратимения на Бургас град Ярославъл

вторник, 28 май 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Българо-руско дружество за приятелство и сътрудничество беше открито на официална церемония в побратимения на Бургас град Ярославъл в навечерието на 1009 г. от основаването на града.  Специални гости на събитието бяха  първият секретар на Българското посолство в Москва Красимир Димитров, зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт в Община Бургас д-р Лорис Мануелян и Почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

В града, който е част от историческото "Золото́е кольцо́",  има  солидна българска диаспора. Инициативата за откриването на българо-руския център е на българина Стефан Димитров и руския гражданин Сергей Терьохин, и двамата жители на града, и  с активната подкрепа на общините Ярославъл и Бургас. Центърът  разполага с българска библиотека. Там ще се провеждат и културни събития и  други съвместни инициативи.

По време на  официалната визита са осъществени срещи с ръководството на града. Обсъдени са съвместни проекти, които от няколко години се реализират между Бургас и Ярославъл.

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 875 последна промяна: 14:51:36, 28 май 2019