Бургас отново се включва в Световния ден на рисуването с творчество на открито

вторник, 28 май 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

За осми път Бургас се включва в Световния ден на рисуването с детско творчество на открито. По традиция събитието се организира всяка първа събота на юни. Тази година датата съвпада с Деня на детето - 1 юни. Часът и мястото на събитието са постоянни - от 11.00 до 13.00 пред Културен център "Морско казино". По същото време, с начален час 11.00, на открита сцена "Охлюва" започва и концертът на вокалните групи към Хор "Милка Стоева" с ръководител Лили Бедросян. 

Поради съвпадението с детския празник, тази година темата на бургаското включване в Drawing Day е "Децата рисуват" - прекрасно предизвикателство за празнуване с музика, песни и творчески забавления край морето!
Материалите за рисуване са осигурени!
Организатори: Сдружение "Слънце и деца", Читалище "Любен Каравелов 1940" и Регионална библиотека "Пейо Яворов", с подкрепата на Община Бургас.

"Световен ден на рисуването - Drawing Day - Да рисуваме заедно!" стартира през 2008 г. по идея на американския дизайнер Мик Гоу и има за цел в този ден да се нарисуват 1 милион рисунки. На създадените в момента творби се поставя специален стикер, участват в открита изложба по време на събитието, после се заснемат и се публикуват във ФБ страниците на организаторите, а по-късно биват включени и в световната виртуална галерия на кампанията.
Световният ден на рисуването обединява малки и големи, професионалисти и любители, хора от различни националности, култури, етноси, които обичат изобразителното изкуство и творческото общуване.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1309 последна промяна: 14:16:40, 28 май 2019