Обучение на родители за превенция от киберпрестъпления организира Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

вторник, 28 май 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

На 31 май 2019 г. в Младежки културен център - Бургас , в голямата концертна зала, от 13:00 ч. до 16:00 ч., в навечерието на международния ден на детето, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Бургас организира обучение за родители на тема: "Кибепрестъпления и как да предпазим децата си - практически умения".

 На прага сме на лятната ваканция. Свободното време на нашите деца се увеличава, а с това и времето, което те прекарват в интернет пространството. Статистиката, обаче, е смущаваща. Всяка година броят на киберпрестъпленията, в които са замесени деца расте. В по-голямата си част децата са жертви в тези престъпления. Не са малко и случаите, в които те са въвлечени и като съучастници в извършването на престъпление. Родителите са на работа. Не допускат, че нещо такова може да се случи и на тяхното дете. 

  Уважаеми родители, бъдете информирани! Бъдете в крак с времето на Вашите деца! Бъдете една крачка пред тях!

 За да Ви помогнем за всичко това, сме поканили Любомир Тулев, един от водещите специалисти по киберпрестъпления в България, работил за ГДБОБ, а в момента развиващ се като програмист в частния сектор. Той ще ви запознае с механизма, по който се въвличат деца през интернет мрежата в престъпления, свързани с педофилия, порнография, измами. Ще бъдат представени програми, с които можете да въведете контрол и да проследявате какво правят децата в интернет пространството. Ще Ви покаже как да ги използвате, за да ги защитите.

            ЗАПОВЯДАЙТЕ! - ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН! ПОКАНЕТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ СИ!

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1467 последна промяна: 15:11:01, 28 май 2019