На 1 юни ще се проведе благотворително бягане "Дари времето си на 5kmrun"

петък, 31 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

В събота, 1 юни - Деня на детето, в 09.00 часа в Морската градина на Бургас ще се проведе благотворително бягане под наслов "Дари времето си на 5kmrun", чиято цел е събиране на средства за закупуване на Термолегло за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас за недоносените деца.

Термолеглото се използва при недоносени новородени при адаптирането им от кувьоз към нормално легло. То поддържа топлинен комфорт от порядъка на 35-37 градуса топлина. Леглото е удобно и комфортно както за бебето, така и за медицинския персонал, който се грижи за него и позволява лесен достъп до него по време на престоя му в отделението.

Неонатологията в УМБАЛ Бургас в момента има само едно термолегло. В отделението по неонатология годишно се раждат около 1800 деца, като 20% от тях са недоносени.

Благотворителната кауза е под наслов "Дари времето си на 5kmrun", което означава, че за каквото време финишира състезателят 5-те км в този ден, такава сума ще дари за каузата, например: Бяга за време 22:38 - дарява 22 лв., бяга за 31:18 - дарява сумата от 31 лв.

За целта ще бъдат поставени урни по места, както и ще бъде открита специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят.

Ето данните за извършване на дарение чрез банков превод:

Име:

СНЦ "5КМПАРК БГ"

Банка:

Банка ДСК ЕАД

BIC:

STSABGSF

IBAN:

BG22STSA93000026112676

Основание:

Дарение за УМБАЛ гр. Бургас

Урна за дарения можете да намерите и в сградата на РЗИ-Бургас.

Участието в "Дари времето си на 5kmrun" е по желание, но всеки може да дари сума, според собствените си възможности. Нека в този ден на детето, да бягаме и да дарим, за да направим по-сигурен живота на нашите деца от Бургас и региона.

 

За изминалите 3 години от благотворителните бягания, участници и приятели на 5kmrun, са дарили и събрали суми над 35 000 лв., и са закупили и предоставили животоспасяваща медицинска техника за деца в София, Варна и Пловдив на стойност над 50 000 лв.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1312 последна промяна: 11:24:51, 31 май 2019