Докоснете се до легендите и историята на „България – земя благословена“ на 22 юни

сряда, 29 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Най-българският концерт-спектакъл - "България - земя благословена" е гостува в Бургас на 22 юни в Летния театър. Той е посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, както и на 90-годишнината от рождението на един от най-великите български писатели - Йордан Радичков.

​Концерт-спектакълът "България - земя благословена" с режисьор Борис Радев и продуцент Народен театър "Иван Вазов" ще докосне зрителите до митовете, легендите и историята на Земята на българите. За пресъздаването им ще бъде използвана магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели. Специално внимание ще бъде отделено на фигурата на изключителния Йордан Радичков, който през 2019-та година щеше да празнува своя 90-годишен юбилей.

​В концерт-спектакъла ще вземат участие някои от най-разпознаваемите лица на Народния театър като Георги Мамалев, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Стоян Алексиев, Васил Драганов, Теодор Елмазов и Пламен Пеев, както и уникалните танцьори от балет "Арабеск", феноменалните ансамбъл "Българе", спиращите дъха "101 каба гайди", както и страхотната вокална група "Ведра Лика".

​Датата и годината не са избрани случайно. С концертът, който закри българското европредседателство, ще се почете Йордан Радичков и ще припомни на всички българи великите и достойни мъже и жени, които, чрез силата на изкуството и знанието са достигали до умовете и сърцата на хората.

​Чрез силата на музиката, вълшебството на текста и емоцията на танца, "България - земя благословена" ще разкаже историята на българската култура и изкуство, които са оставили значима и трайна следа в цялата европейска цивилизация, постижения, с които трябва да се гордеем и да помним.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 728 последна промяна: 10:48:26, 29 май 2019