Излезе новият брой на списание „Море“

четвъртък, 30 май 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Излезе новият брой на бургаското литературно списание "Море". В него читателите могат да открият стихове и разкази на бургаски автори като Ваньо Вълчев, Борис Бухчев, Екатерина Капрова, Елена Трендафилова, Атанасия Петрова, Любов Джунгурова, Наталия Недялкова и други.

В изданието ще прочетете още интересни отзиви от най-новите книги: Теменуга Захариева за "Преоткриване", Роза Боянова за "В пустинята на света", Васил Колевски за "Великденски камбани", Калина Лукова за "Перо от черен котарак" и Борислав Гърдев за "Крадец на спомени".

Впечатляващ очерк на разтърсващата книга на Борислав Скочев - "Концлагерът "Белене" (1949-1987)", прави Росица Чернокожева. Книгата представлява 10-годишно мащабно изследване на архивите на ДС, на Полибюро, отдел "Затвори", радио "Свободна Европа", което разкрива границите на човешкия дух. Тя разказва за духа, който надживява тленното. За нея Росица Чернокожева пише: "Тази книга те облагородява по особен начин, като те изправя лице в лице едновременно с омерзението и човещината. След прочитането й ти не можеш да останеш вече същият. В теб са тези две амбивалентни чувства - и на смазан, и на възвисен.".

Литературните доклади на бургаската поезия през изминалата 2018-та година са поверени на Юлиан Жилиев и на проф. Симеон Янев.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 764 последна промяна: 15:11:13, 30 май 2019