Представят най-новите тенденции при строителството на сгради с висока енергийна ефективност

петък, 31 май 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Най-новите тенденции и материали за изграждането на конструкции с изключително високо ниво на енергийна ефективност се представят в Бургас. Изложението е част от националната конференция "По пътя на почти нулево енергийните сгради", която се провежда в Експоцентър "Флора - Бургас".

Сред основните акценти в програмата на форума са новите норми за енергийна ефективност, които влизат в сила от тази година, принципите на проектиране и строителство, начините за партньорство между производителите на изолационни материали и общините, както и вариантите за финансиране на проекти по програми.

В събитието се включи зам.-кметът Руска Бояджиева, която призова новите идеи и практики в сферата на енергийната ефективност да получават по-широка подкрепа.

По време на конференцията бяха обсъдени практиките за прилагане на мерки за енергийна ефективност в Австрия, Чехия и Словакия, както и съвременните тенденции в професионалното образование в тази сфера.

25-членна делегация, водена от председателите на Китайската академия за изследвания в строителството и Националния институт за отопление, охлаждане, вентилация и енергийна ефективност, посети Бургас, за да вземе участие в събитието.

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 885 последна промяна: 12:22:30, 31 май 2019