Авторът на най-четения интернет разказ Георги Бърдаров гостува в Бургас

сряда, 12 юни 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

* Популярният писател лично ще представи "За петата ракия или колко е хубав животът" и "Дядо" /14 юни/ от 19.00 часа, зала "Георги Баев", Морско казино

 

                "За петата ракия или колко е хубав животът" е най-четеният български разказ в интернет. В онлайн пространството вълнуващата история има над 200 000 четения. Сюжетът разказва за магията на Родопите и човешката топлина на хората, която може да се почувства само там. Това е разказът, който предизвика фурор в интернет пространството през 2013 г. и направи Бърдаров популярен писател. Три години по-късно той спечели първото интелектуално риалити в България "Ръкописът" с романа си "Аз още броя дните", който се превърна в бестселър.

Разказът "Дядо" е посветен на всички бежанци, чиито сърца остават разделени между тоя и оня свят, но никога у дома.

Книгата на писателя Георги Бърдаров е двуезична, на български и английски, а като бонус за закупилите книгата има линк към филм-импресия, който е сниман по местата, където се развива действието на разказа "Дядо". Книгата е издание на продуцентска къща "Мусагена".

                Георги Бърдаров е доцент, д-р в СУ "Св. Климент Охридски", зам.-декан на Геолого-географски факултет и ръководител на катедра "Социално-икономическа география". Специалист по демография и етно-религиозни конфликти. Автор на научната монография "Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС". Дългогодишен сценарист на тв шоуто "Стани богат" и предаванията "Столът", "Това го знае всяко хлапе", "Аз обичам България" и др. Създател и ко-водещ на най-успешния курс в България по Презентационно и ораторско майсторство.

През 2016 г. печели писателското риалити "Ръкописът", а  романът му "Аз още броя дните", написан по действителен случай за блокадата на Сараево по време на Босненската война, се превърна в бестселър. Автор е и на книгата "27 велики футболни истории".

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1182 последна промяна: 09:59:56, 14 юни 2019