Възпитаници на ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ с награди от два престижни турнира

вторник, 04 юни 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Възпитаниците на ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" спечелиха призови места в две престижни състезания - Международен ученически екологичен форум "Сребърна 2019" и Национален турнир по информатика и информационни технологии "ИТ Свят" - Добрич.

 

Екофорумът в Силистра беше спечелен за втори път от учениците от еко клуб "Капитан Планета" с ръководител Грета Стоянова - старши учител по природни науки. Младите иноватори впечатлиха авторитетното жури с прототип на умна оранжерия, която се управлява от microbit платка, сигнализираща за засушаване на почвата и необходимост от поливане.

По същото време отборът по информационни технологии, ръководен от Таня Сребрева - старши учител по ИТ, засвидетелства превъзходството си на организирания от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски " - филиал Добрич, турнир по информатика и информационни технологии "ИТ Свят". В него се състезаваха ученици от 1. до 12. клас. В оспорваната надпревара със свои връстници от цялата страна възпитаниците от 2., 5. и 6. клас на иновативното училище завоюваха общо 16 призови места в три категории. Спечелени бяха 8 първи, 5 втори и 3 трети места.

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2290 последна промяна: 10:20:53, 04 юни 2019