Вечер на руската култура очаква бургазлии на 7 юни пред Пантеона

сряда, 05 юни 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

* Традиционни кулинарни ястия, сглобяване на пъзели и много музика ще ви потопят в атмосферата на богатата руска култура

 

Традиционни национални ястия от руската кухня ще могат да опитат бургазлии в първата по рода си вечер, посветена на руската култура на открито, на 7 юни, петък, в Бургас. Събитието ще се проведе в пространството пред Пантеона в Приморски парк, което ще се превърне в сцена на руската култура и традиции.

Събитията започват точно в 18:30 часа с богата културна програма, включваща изпълнения на фолклорни и популярни руски песни и танци. Сред участниците в музикалната програма ще бъдат ученици на ГПЧЕ "Васил Левски", Младежки театър "Кръгозор" с ръководител Елена Ференц, както и атрактивните музиканти от "Алкохол Джаз Оркестър" /Alcohol Jazz Orchestra/.

Професионален шеф-готвач ще демонстрира на живо уменията си в приготвянето на традиционни и емблематични за руската кухня ястия. Кулинарните демонстрации и дегустации стартират в 20:00 часа. На място пред посетителите ще бъдат приготвени едни от най-популярните ястия на Русия - традиционната супа "борш", пелмени, пирожки, салата "Винегрет", пряники, руски бонбони и много други изненади.

Приготвените порции ястия ще бъдат предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище "Отец Паисий". Кампанията се осъществява по съвместна инициатива на Ротари клубовете в Бургас.

В допълнително обособени шатри посетителите ще могат да пробват напълно безплатно традиционната руска напитка "квас", чай и други.

Освен кулинарните специалитети и дегустации, бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се включат в разнообразната програма, включваща още забавления за малки и големи - игра-викторина с колело, представящо многообразието на руската култура, караоке, изложба на руски предмети, сглобяване на пъзели и много други.

Събитието е част от програмата на фестивала "Заедно в Бургас".

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1095 последна промяна: 10:23:31, 05 юни 2019