Танцов ансамбъл „Эллинг" от Ярославъл откриха с настроение и емоция „Дните на руската култура" в Бургас

петък, 07 юни 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Невероятният танцов ансамбъл  "Эллинг" от побратименият на Бургас град Ярославъл откриха с много емоция и настроение традиционните  "Дни на Руската култура". Те се организират от Община Бургас и Почетното консулство на Руската федерация в Бургас.

"Бургас е изключително очарователен град, с богата култура и модерна визия. Сигурна съм, че между нашите два града приятелските взаимоотношения ще продължават да се задълбочават". Това заяви в приветственото си слово зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности на Ярославъл Елена Новик. Тя заедно с кметът Димитър Николов откриха събитието. На концерта бяха  още областния управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева и Почетния консул на Руската федерация Тонко Фотев.

Концертът за традиционни руски песни и танци препълни залата на Операта, а артистите получиха като комплимент нестихващи аплодисменти.

Програмата на "Дните на руската култура" продължават днес  с прожекция на игралния филм "Огни большой деревни" на Илья Учитель и Руска кулинарна вечер с много песни и танци.

В събота /8 юни/ "Дните на руската култура" ще бъдат закрити с прожекция на филма "Инсайт" на Александър Котт в 18.00 часа в Казиното.

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 907 последна промяна: 15:53:11, 07 юни 2019