Кметът Николов се срещна с председателя на Европейската федерация по плувни спортове Марко Бирри

сряда, 12 юни 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с мениджъра на Европейската федерация по плувни спортове ЛЕН и председател на Европейската федерация по водна топка Марко Бири /Marco Birri/ и представителя на Българската федерация по водна топка и член на Техническия комитет по водна топка към ЛЕН Андрей Константинов.

Поводът за визитата на гостите е проверка на плувния комплекс "Парк Арена - ОЗК", преди предстоящото историческо домакинство на Бургас на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 години, което ще се проведе от 21 до 28 юли.

Мениджърът на ЛЕН Марко Бирри сподели, че е останал впечатлен от добрите условия, които предоставя модерната база в ж.к. "Славейков". Според него басейнът отговаря на всички изисквания за провеждане на такова международно първенство.

Кметът Николов допълни, че състезание като това ще послужи за проверка на организационните възможности на Бургас и възможност за домакинството на Европейското първенство по водна топка за жени до 19 г. и Европейското първенство по плуване в открити води в Бургаския залив догодина.

Бургас има добра спортна инфраструктура, отлични плувци и модерна база като "Парк Арена - ОЗК", отговаряща на всички изисквания за провеждане на такива международни първенства. Готови сме, аргументира се кметът Димитър Николов.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 848 последна промяна: 18:40:28, 12 юни 2019