Кампанията „От мама за мама“ обедини бургаските семейства

четвъртък, 27 юни 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

За втора поредна година бургаските родители отвориха сърцата си и помогнаха на десетки семейства в риск от техния град. Поводът е съвместната благотворителна инициатива "От мама за мама" на специализираното изложение за детски стоки и услуги -  "Бебе Зона" и Община Бургас. Целта на кампанията е да бъдат подпомогнати семейства с малки деца в неравностойно положение. Дарения под формата на стоки от първа необходимост се събираха на специално обособен пункт на територия на изложението в Експозиционен център "Флора".

 

Освен бургаските майки в дарителската кампания се включиха майки София, Варна и Пловдив. Детски колички, шезлонги, столчета за хранене, огромен брой дрешки и обувки, памперси, адаптирани млека, книжки и играчки бяха предварително комплектовани и предоставени на Центъра за обществена подкрепа към Община Бургас. Именно в сградата на центъра се осъществи и срещата с нуждаещите се семейства.

"Изключително щастливи сме от факта, че през второто издание на кампанията успяхме да съберем двойно повече дарения от минала година. Нямам думи, с които да изкажа възхищението си към огромните сърца на бургаските родители, заради които тази кампания се превръща във все по-голям фактор в ежедневието на семействата в риск в Бургас. Това ни кара да се чувстваме мотивирани и вдъхновени да продължаваме. Изказвам огромни благодарности и на Община Бургас и екипа от Центъра за обществена подкрепа. Без тяхната помощ и професионализъм кампанията нямаше да е толкова ефективна." - това заяви Теодора Златева организатор на кампанията.

По време на емоционалната среща с нуждаещите се родители в Центъра за обществена подкрепа нейната партньорка - Кристина Иванова обеща, че кампанията ще продължи да съществува докато го има и изложението.

От днес до края на седмицата поетапно ще бъдат разпределяни всички получени дарения, а всеки, който не е успял да се включи в кампанията, все още може да го направи на място в Центъра за обществена подкрепа на адрес ул. "Дрин" №9.

Междувременно изложението "Бебе зона" успя да затвърди позициите си на най-мащабното специализирано търговско изложение за бременни и семейства с малки деца извън столицата. То даде възможност на хиляди бургаски родители да направят най-добрия и информиран избор за своите деца. Над 35 от най-големите производители и вносители на детски стоки и услуги в България взеха участие в тазгодишното издание на изложението.

 

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 828 последна промяна: 10:41:29, 27 юни 2019