Зорница Русинова ще се срещне с родители на деца и младежи с увреждания в Бургас

понеделник, 01 юли 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

На 4 юли, четвъртък, от 11.00 ч., зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще се срещне с родители на деца и младежи с увреждания, живеещи в гр. Бургас. Това ще се случи в Дневния център в Морската градина (бившите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк). Неговото обзавеждане и оборудване с различни механични тренажори и електроника е осъществено с проект на Община Бургас, финансиран с европейски средства.

В момента сградата се използва от децата, младежите, специалистите и членове на Сдружение на родителите на деца с увреждания "Равен старт". За да може центърът да функционира с пълен капацитет, Община Бургас подготвя проектно предложение по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.019 "Продължаваща подкрепа за деинституционализацията на децата и младежите - ЕТАП 2 - предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства - Компонент 1", Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

В качеството си на директен бенефициент по процедурата, Общината има ангажимент да разкрие 5 нови социални услуги, като една от тях е  Дневен център за подкрепа на деца и младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства, с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1233 последна промяна: 16:37:30, 01 юли 2019