Изложбата „Обич за България“ на българчета, живеещи в чужбина, ще бъде представена в галерия "Баев"

понеделник, 08 юли 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

Експозицията "Обич за България" включва 60 рисунки на българчета от неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия,Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова. Изложбата ще бъде открита утре, 9-ти юли, от 14.00 часа в галерия "Баев".

Министерството на образованието и науката, съвместно с Асоциацията на българските училища в чужбина, инициира изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина под надслов "Обич за България". Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.


През изминалата учебна година чрез инициативата "Розите на България" над 50 000 деца и техните родители по света показаха по едно и също време с българското хоро своята обич към България, сега идеята
е това да стане посредством изкуството, багрите и емоциите в тях.


Министерството на образованието и науката осигурява функционирането на близо 400 български училища по света в 36 държави на 6-те континента. Те са се превърнали в истински огнища на българското, надеждата и обичта към родината.

Изложбата "Обич за България" се организира със съдействието на Община Бургас. Експозицията ще радва бургазлии и гости до 19 юли.

 

 

 

свали като pdf разглеждания: 842 последна промяна: 16:35:38, 08 юли 2019