Във вторник в Бургаската художествена галерия откриват изложбата на самоиронията „Капки смях“

четвъртък, 18 юли 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Във вторник, 23-ти юли, от 18.00 часа в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" ще бъде открита изложбата "Капки смях". Кураторски проект на Георги Динев, съфинансиран от Община Бургас.

Откриването ще започне с хумористичен монолог на актьора от Драматичен театър "Адриана Будевска" - Стоян Памуков.

Изложбата "Капки смях" е проект, чиято цел е да се избяга от първообраза на възприятието за хумор. Това е проект за интерпретация на смешното, странностите и  малките чудеса с  хиляди лица в живота на хората и света около нас.

Експозицията има за цел да представи един нов начин на провокация. Да даде възможност на художници да покажат пред публика произведения създадени и свързани изцяло със забавния поглед на живота, през очите на твореца.

В изложбата ще вземата участие 32-ма автори от страната и Бургас,  които в своето творчество акцентират върху сатиричното, необичайното и самоиронията. Към всеки един от авторите е отправена лична покана.

В Бургас до момента не е имало подобна хумористична изложба. В световен план подобен род представяне има голяма популярност и предизвиква повишен интерес от страна на публиката в широк обхват.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1459 последна промяна: 16:13:27, 18 юли 2019