Супер групата „Фондацията“ ще поздрави бургазлии с вечните български рок хитове в събота вечер в Летния театър

петък, 19 юли 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

В събота вечер от 21.00 часа супер групата "Фондацията" и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков, ще представят съвместен концерт на сцената на Летния театър.

В групата са: Кирил Маричков - вокал, бас китара, китара, пиано ("Щурците'), Иван Лечев - вокал, китара, цигулка ("ФСБ"), Дони - вокал, бас китара, пиано, китара ("Дони и Момчил"), Славчо Николов - вокал, китара ("Б.Т.Р.), Венко Поромански - ударни (екс-"Те"). Диригент ще бъде Владимир Бошнаков и оркестър на Държавна опера - Стара Загора.

Супер групата "Фондацията" и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков обещават специално преживяване за ценителите на класическия български рок, с който са израстнали три поколения. "Две следи" на "Щурците", "Пак ще се прегърнем" на ФСБ, "Няма връщане назад на Б.Т.Р., "Червило" на Дони и много други вечни хитове са специално аранжирани, както за камерен акустичен формат, така и за богатството на оркестровата звучност.

Създадена през 2013 г. групата бързо регистрира многобройни има участия на фестивалите "Бургас и морето", "Аполония", новогодишния концерт на площад "Батенберг", Зала 1 на НДК, както и в концертните зали на големите градове. Осъществяват и успешни турнета в САЩ, Канада, Германия, Франция, Холандия, Испания, Австралия, Нова Зеландия, Катар, Русия, Израел... В края на 2014 г. изпълва с 15000 души, в зала "Арена" Армеец в София.

Всеки концерт на "Фондацията" е различен. В него познатите любими песни се съчетават неочаквани импровизации, които въодошевяват публиката и я даряват с неповторими преживявания.

Билети в системата на www.eventim.bg и лятна каса "Часовника" с работно време 09.00 - 20.00 часа /понеделник до петък/ и от 10.00 до 19.00 часа /събота/.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1096 последна промяна: 17:25:58, 19 юли 2019