Представят днес кураторския проект на Георги Динев "Капки смях" в галерия "Петко Задгорски"

вторник, 23 юли 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

На 23 юли /вторник/ от 18.00 ч. в Бургаска Художествена Галерия "Петко Задгорски" се открива изложба "Капки смях". Кураторският проект на Георги Динев е съфинансиран от Община Бургас. Откриването ще започне с хумористичен монолог на актьора от Бургаския Драматичен Театър "Адриана Будевска" - Стоян Памуков.

Изложбата  "Капки смях" е проект, чиято цел е да се избяга от първообраза на възприятието за хумор. Това е проект за интерпретация на смешното, странностите и малките чудеса с  хиляди лица в живота на хората и света около нас.

Изложбата има за цел да представи един нов начин на провокация. Да даде възможност на художници да покажат пред публика произведения създадени и свързани изцяло със забавния поглед на живота, през очите на твореца. 

В изложбата ще вземата участие 32-ма автори от страната и гр. Бургас, които в своето творчество акцентират върху сатиричното, необичайното и самоиронията. Към всеки един от авторите е отправена лична покана.

В Бургас до момента не е имало подобна хумористична изложба. В световен план подобен род представяне има голяма популярност и предизвиква повишен интерес от страна на публиката в широк обхват.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1376 последна промяна: 11:49:36, 23 юли 2019