Тази вечер показват документалния филм "Море на вятъра"

петък, 02 август 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

 

"Море на вятъра" ще бъде представен днес, 2 август от 21.30 часа на сцена "Охлюва", Морско казино

Близо година след осъществяването на първото по рода си скоростно прекосяване с уиндсърф на цялото ни Черноморие - общо 300 км.  по вода от най-северната до най-южната му точка, предизвикателството Wind2Win излиза на голям екран.

Документалният филм "Море на вятъра" ще бъде представен премиерно на 2 август 2019 г.Лентата се излъчва с партньорството на Burgas International Film Fest на лятна сцена "Охлюва" от 21:30 ч. След прожекцията ще се проведе и дискусия по темата за опазването на Черно море. Входът за събитието е свободен.

Вижте трейлър на филма

Лентата с обща продължителност 30 мин. проследява стъпка по стъпка рекордното постижение на уиндсърф атлетите Илияна Стоилова и Йоан Колев Wind2Win Challenge и поставя фокус върху социалната значимост на инициативата, с която двамата привлякоха вниманието на обществеността към важния проблем със замърсяването на Черно море с пластмаса.

"Море на вятъра" е филм за силата на духа и волята, които те държат изправен дори да виждаш, че всичко отива на вятъра. Това е филм за предизвикателството да се откажем от всекидневните удобства на пластмасата с цел да опазим единствения дом, който познаваме", разказват Илияна и Йоан.

Кино проектът е създаден по идея на сърф училище "Акаша" и е продуциран от Remove Remove Productions и Beardfrost Productions.

В "Море на вятъра" освен двамата уиндсърф атлети от "Акаша", ще видим и останалите членове на екипа - морските биолози Димитър Беров, Велизара Стоилова и капитана на експедицията Явор Колев. Тримата следваха неотлъчно сърфистите със специален плавателен съд, от който извършиха мониторинг на плаващите морски отпадъци и изследваха състоянието на крайбрежните морски води, за да допълнят липсваща ценна информация.

 

Заедно с тези усилия за информиране на широката общественост за измеренията на проблема, сърф училище "Акаша" инициира и серия от почиствания на родни плажове като първата за тази година акция с участието на 54 доброволци бе на плаж "Устието на Ропотамо", където бяха събрани над 980 кг. отпадъци.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1273 последна промяна: 12:08:30, 02 август 2019