С фестивал и изложение ще бъде отбелязан Международния ден на младежта в Бургас

вторник, 06 август 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

По случай Международния ден на младежта - 12 август, Министерството на младежта и спорта организира младежко изложение и фестивал на цветовете. Домакин на събитията е Община Бургас, като всички дейности през деня ще се проведат в Морската градина.

Темата тази година е "Да преобразим нашия свят" с фокус върху Цел №4 от Целите за устойчиво развитие 2030 - "Oсигуряване на приобщаващо качествено образование и насърчаване на възможностите за учене през целия живот за всички".

12 август е обявен за Международен ден на младежта от ООН през 1999 г. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникалната възможност за това младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

 

Програма:

 

17,00 ч. - Младежко изложение "Да преобразим нашия свят" (Морска градина - Пантеона)

- Можеш да научиш много полезни за теб неща;

- Да се информираш за дейността на младежки организации от цялата страна;

- Да се включиш в интерактивни занимания на място

 

20,00 ч. - Фестивал на цветовете (Морска градина - Пантеона)

Идеалният завършек на един летен ден, изпълнен с радост, веселие, пъстрота, изненади и младежки дух. За доброто настроение на цветния празник специален гост ще бъде българския диджей Double D.

https://www.facebook.com/events/351959079053252/

 

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 895 последна промяна: 15:33:46, 06 август 2019