Древни ръкописи, музика и дегустации на традиционни кулинарни специалитети от Армения опитаха бургазлии

неделя, 11 август 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Старинни ръкописи от 17 и 18 век, древни християнски реликви, исторически и биографични книги и фотоси видяха бургазлии по време на поредното издание на най-новия летен фестивал "Заедно в Бургас", посветен този път на арменския народ и култура.

Изявени учени, пълководци и владетели с арменски произход бяха представени в специална шатра пред Пантеона. Картини, носии и книги, разказващи историята на Арменската държава и биографията на личностите й допълваха програмата на събитието. Празниците, църковния календар, арменската азбука и "задължителните" хуморески на популярното Радио "Ереван" обогатиха знанията на жителите и гостите на Бургас за древна Армения.

Присъстващите опитаха от вкусните и популярни специалитети на арменската кухня, приготвени от участничката в миналогодишния кулинарен формат "Hell's kitchen" - бургазлийката Ерика Капанцян - лаваш, долми, хоровац, кебап, баклава и много други.

Арменски танцов състав "Урарту" от град Комотини /Гърция/, танцов състав "Нърени" и оркестър "Еребуни" от град Пловдив допълваха автентичната арменска атмосфера на празника.

Събитието се организира от Община Бургас със съдействието на местно поделение на арменска апостолическа православна църква "Сурп хач".

До момента новия летен фестивал "Заедно в Бургас" направи съпричастни жителите и гостите на морския град с традициите в кулинарията и културата на Корея, Русия, Италия и България.


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1455 последна промяна: 12:58:31, 11 август 2019