Детска книга за стара хартия ще се разменят до Пантеона на 7 септември

сряда, 21 август 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Под надслов "Почисти и прочети", инициативата "Стара хартия за нова книга" ще гостува в Бургас на 7 септември от 10.00 до 13.00 ч. до Пантеона в Морската градина. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите на събитието. Организаторите от "ЕКОПАК България" и Книжен център "Гринуич" напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

"Почисти и прочети" ще се проведе със съдействието на Община Бургас и РБ "Пейо Яворов".

По традиция всяка година кампанията протича под знака на специален литературен талисман от популярна детска книжка. Тази година малчуганите ще се забавляват с детективите Агата и Лари - героите от обичаната поредица на Стийв Стивънсън, публикувана на български език от издателство "ФЮТ", основен партньор на каузата. Но това не са единствените изненади, подготвени за участниците в инициативата. Освен много песни, танци, театър и игри с награди, интерактивна книга с великански размери ще даде възможност на малчуганите да се превърнат в нейни приказни герои. Те ще се включат в приключенията на Стойко и неговите приятели, ще помогнат на рибата Тони да изпее своята рибешка песен и ще почистят езерото от отпадъци. А за да разберат как продължава историята им, децата ще трябва да си извоюват книжката "Да уловиш остров", като премерят сили в специални викторини. Двете произведения са изработени по дипломен проект на студент от НХА и ще бъдат представени от "ЕКОПАК България".

Всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг. стара хартия за рециклиране, ще получи само една книга, не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг. хартия, ще получат втора книжка на екологична тематика - едно от двете специални издания на "ЕКОПАК България", "Грийн тийн" и "Ти можеш да спасиш планетата". Така в рамките на празничния ден децата могат да получат най-много две книги, за да има за всички. Средствата от събраната стара хартия ще бъдат използвани за нови издания на двете книги.

 

Контакти:

Официална Фейсбук страница на "Стара хартия за нова книга"              

Книжен център "Гринуич" www.greenwich.bg

ЕКОПАК България АД www.ecopack.bg

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1674 последна промяна: 11:38:22, 21 август 2019