„Девет цикъла сезони“ закриват сезона на „симБиотично“

вторник, 03 септември 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Книгата "Девет Цикъла Сезони - за градината, билките, животните и всичко останало" както и нейния автор Надежда Максимова, тръгват на турне.

 

Първа спирка - морето в Бургас и прекрасното "симБиотично" пространство. На 03 септември, вторник, от 18 часа жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да се запознаят с автора и да се сдобият лично с книгата, която изследва различни лечебни взаимодействия между различните елементи на природата в условията на родния Балкан.

Девет години опит с балканска градина и животни и още поне 15 години събирани познания за билки и растения са компилирани в тази забавна книга-дневник.

"Книгата съдържа бележки за всичко, което ми се искаше да зная преди да започна да живея в планината преди десет години, повечето от познанията ми за билките и тяхното лечебно въздействие върху хора, животни и други растения, както и някой забавни и поучителни случки от динамиката на планината и двора. Рецепти, не само за билкови извлеци и мехлеми, но и начини за максимално натурално консервиране, както и опита ми от лечение на животни и градина с билки и алелопатия."- споделя Надежда Максимова.

На срещата авторът ще разкаже и за няколко "тайни" билки, които не са включени в книгата.

Заповядайте на 3 септември (вторник) от 18.00 часа на наистина последното събитие за този сезон в пространството  «симБиотично». Вход свободен!

---------------------------------------------------------
"СимБиотично" е разположено в района на Бургаските солници, на 200 м от басейните с луга и кал, в посока града. До тук се стига лесно с велосипед или пеша от Морската градина. Има и електробусчета, които тръгват от бариерата на паркинга на Капани (в началото на велоалеята за солниците), които се движат на 20 минути до 20.00 ч. Цената на билета е 1,50 лв. в посока. Първата спирка е на "симБиотично" и White House Horizont Beach.

Може да дойдете и с автомобил (поемате посока Сарафово и се отклонявате вдясно към Солниците), който да паркирате на безплатния паркинг преди бариерата и по крайбрежната алея в посока Бургас да повървите 500 м до мястото. Вижте как да стигнете до паркинга https://goo.gl/maps/h4FfUmcP1XuKxf717

 

За повече информация: Радостина Ценова - проект "Лагуната на живота", БФБ - 0896798908

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 685 последна промяна: 13:05:05, 03 септември 2019