Бургаски шампиони представят България на Евро-Африканското първенство по подводен риболов в Дания

неделя, 08 септември 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева


* Валентин Люцканов от КПР "Черноморец" е водач на  Националния отбор, който ще се бори за титлата с елита на 34 държави

 

Националният отбор на България по подводен риболов зае осмо място в първия ден на 32-то Евро-Африканско първенство 2019. Шампионатът старитра официално на 6 септември в Свендборг, Дания. Вчера беше първото състезание, в което нашите гмуркачи успяха да изпреварят конкуренцията и да влязат в челната десетка в надпревара с елита на 34 държави. 

Тази година в престижния турнир са включени 19 мъжки и 15 женски тима, което е своеобразен рекорд от участници. 

В студените води на Балтийско море за титлата на страната ни се борят двама състезатели от бургаския клуб по подводен риболов "Черноморец". Това са капитанът на националите - Валетнин Люцканов и състезателят Пламен Арабаджиев. В отбора са включени още Анастас Бъчваров от "Марлин" Приморско и Мирослав Илчев от Несебър. Всеки един от българските състезатели има зад гърба си големи индивидуални постижения. 

Целта на българския отбор е да се класира сред първите 10, за да спечели квота за участие на следващото Световно първенство по подводен риболов, което ще се проведе догодина в Италия.

"Очакванията ни за този шампионат са по-високи, защото условията са по-близки до риболова в Черно море. Плитки и мътни морски води", каза Валентин Люцканов, който при подобни условия в Хелзинки,Финландия през 2013 г., успя да заеме историческото за България трето място в Евро-Африканския шампионат. 

Резултатите могат да бъдат следени на живо тук: https://www.facebook.com/Apneapassion/

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 899 последна промяна: 10:44:24, 09 септември 2019