Запознайте се с българските автентични занаяти на празника на „Акве Калиде“

петък, 13 септември 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

* Очакват Ви още екзотично вино от малини, смокини, къпини и медовина

 

Над 30 занаятчии, художници, майстори и приложници от близо и далеч ще пристигнат този уикенд в Бургас, за да представят своите ръчни произведения на празника на туристически комплекс "Акве Калиде".

Посетителите ще могат да присъстват на демонстрации на занаяти като кожарство, дърводелство, иконопис, грънчарство, ковачество, везбарство, дърворезба, кошничарство,  и мн. др. В автентични одежди ще се срещнат с пътуващ монетосекач, ковач на художествени изделия и оръжия, плетачи на калоферска дантела и кене, везбари, майстор на гоблени от мъниста, на накити - с мотиви от българска шевица, от полимерна глина, от естествени камъни и цветя, плетени мъниста.

В допълнение гостите ще могат да опитат екзотични вина от малини, смокини и къпини, да дегустират натурални месни продукти и здравословни храни, мед и медовина.

Изненада за посетителите на музея на Акве Калиде ще бъде възможността да изберат между стрелба с лък и татуировка с къна.

Базарът се организира с любезното съдействие на Занаятчийска камара Бургас.

 

* За повече информация се запознайте с програмата по дати и часове на: www.aquae-calidae.com/bg/sabitiya/praznik-na-akve-kalide

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 919 последна промяна: 10:02:15, 13 септември 2019