Кампанията "Да се движим безопасно" ще се проведе в рамките на Седмицата на мобилността

вторник, 17 септември 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

 

Кампания "Да се движим безопасно!" организира Дирекция "Младежки дейности" към Община Бургас от 16.09. до 22.09. ,  в рамкитпе на Седмицата на мобилността.Мотото на кампанията е "Върви с нас".

Община Бургас отправя призив към всички да използват велосипед, ходене, тичане, тротинетка, като средство за придвижване.

Изграждането на разумни навици за движение, водят до по-добра защита на околната среда и човешкото здраве, изграждат здрава основа за разгръщане на потенциала на децата и израстването им в добри, съзнателни и отговорни граждани.

Ходенето е основен начин на мобилност- евтин, без емисии, предлага важни ползи за здравето, достъпен е за всички и за много граждани е източник на голямо удоволствие. Жизнеността на един град е тясно свързана с това, че хората са навън и се движат пеша.

               Нека да бъдем толерантни и съпричастни и към хората в неравностойно положение на пътя, като им подаваме ръка. Всички сме отговорни да гарантираме уважение и безопасност за всеки участник в движението

               Колоезденето и ходенето, са в основата на градския живот и допринасят за оживени, привлекателни, проспериращи и устойчиви градове. Те са основният отговор на въпросът:

 "Как да сме добри към нашата планета?" Те са  и разрешение за задръстванията и поддържането на мобилността на населението.

Знаем ли, как да се движим като пешеходци или с велосипед, с електрическа тротинетка по улиците и пешеходните пътеки?

 "Да се движим безопасно!" е кампанията, с която ви приканваме да се движим свободно ходейки, тичайки, на количка, на велосипед, на тротинетка, на скейтборд, на ролери и кънки.

 Да се движим безопасно е важно!

 Нека споделим как го правим!

 Нека бъдем за пример!

 Изпратете снимка или рисунка как пресичате пешеходна пътека и  как се движите на:  [email protected]

Споделете във Facebook.com/activewellBurgas с #ДаСеДвижимБезопасно

Изображенията ще бъдат включени в изложба на тема "Да се движим безопасно"

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 828 последна промяна: 16:05:22, 17 септември 2019