Бургаските хора с увреждания спечелиха няколко награди на фестивал в Приморско

сряда, 18 септември 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

С няколко награди от Конкурса за хора с увреждания "НЕОТКРИТИ КРАСИВИ НАДЕЖДИ" в гр. Приморско се прибраха у дома бургаските потребители на Център за социална рехабилитация и интеграция на ул. "Апостол Карамитев" №12, с доставчик на социалната услуга сдружение "Социален център Бургас".

Фестивалът в Приморско се провежда за дванадесета поредна година и има за цел да се стимулират творческите изяви на хората с увреждания, а също и да се даде възможност на обществото да се запознае отблизо с техните постижения в сферата на изкуството.

Организатор е сдружение "Сияйна зора" - гр. Шумен, в партньорство с Община Приморско.

Наградите, които спечелиха бургаските участници, са 2-ро място в крайното класиране, номинация "Светло сърце" за принос в развитието на творческите способности на хора с ментални увреждания, "Светло сърце" за стимулиране на социалната адаптация чрез създаване на възможности за развитието на творчеството при хора с увреждания, както и голямата награда на публиката.

Останалите участници през последната конкурсна вечер на фестивала бяха от Дневен център "Подай ръка" - гр. Разград, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания - гр. Айтос, ЦНСТ - гр. Поморие и др.

Потребителите на ЦСРИ - Бургас се представиха с гръцки танц, стихотворението "Аз съм българче" и песента "Петко на Рада думаше", на фона на традиционен български танц. В танца взеха участие 15 души, като трима от тях са потребители и на други социални услуги в община Бургас - ЦНСТ в к-с "Лазур" и ЦСРИ на лица със зрителни затруднения в ж.к. "Зорница". 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1372 последна промяна: 16:23:08, 18 септември 2019