Последни три дни за да посетите изложбата „Риби и рибарство по южното Черноморие“

петък, 27 септември 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

 

Последни три дни остават за да проследите историята на риболова по Южното Черноморие. Експозицията включва автентична рибарска мрежа с дължина 5 метра, живи риби, непоказвани артефакти, рибарска лодка и 3D пътуване в открито море. То става възможно със специализирани VR очила.

Експозицията "Риби и рибарство в Южното черноморие" разказва по интересен начин историята на рибарството по нашите земи, обхващайки най-интересните моменти през времето от древността до наши дни - "Бургаският залив на пътя на рибните пасажи", "Риболовът в залива през вековете", "Рибарството от Несебър до Созопол през Възраждането", "От поминък към промишлен риболов", "Рибната борса в Бургас". Посетителите ще имат възможност да се запознаят още с периода "Държавен риболов - началото", както и с историята на Черноморския и Океанския риболов. Всичко това заедно с любопитни документи и снимки е визуализирано на информационни табла във формата на корабни платна.

Изложбата "Риби и рибарство по Южното черноморие" се организира от Община Бургас, РИМ - Бургас, Исторически музей - гр. Созопол и Музей на котвата - гр. Ахтопол.

Входът на експозицията е с билети на цена от 5 лв, за пенсионери и ученици - 3 лв.

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 964 последна промяна: 14:10:48, 27 септември 2019