Рекорден брой музейни експерти споделят „Добри практики“ в Бургас

сряда, 02 октомври 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

Рекорден брой от 160 експерти от всички музеи и галерии в страната си дадоха среща в КЦ "Морско казино" по повод Националната инициатива "Добри практики" на Министерство на културата.

"Добре дошли в Бургас! Аз искам пред всички вас да изразя задоволството на Община Бургас от работата ни с целия екип на Регионалния музей, защото смятам, че е важно да се подчертава взаимовръзката между местните власти и хората, които сте приели опазването и популяризирането на културното наследство, не само като работа, а като мисия. Културното наследство е на всички, и е важно да го представим по-най-добрия начин, като преди това го съхраним, консервираме, реставрираме. " ,каза в приветствието си зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

Националната среща "Добри практики" ще продължи в три дни.

За централна тема на форума са избрани съвременните форми за представяне и популяризиране на културното наследство както и оформлението на музейните експозиции. По време на срещите ще бъдат представени добри практики по тематиката с обучения и пленарни доклади. Всички изнесени лекции и доклади ще бъдат издадени в сборник и достъпни на хартиен носител и достъпни в дигитален вариант.

Предвидени са два пленарни дни с три сесии по подтеми: "Съвременни технологии за постоянните експозиции", "Мобилни изложби - концепция за цялостен продукт" и "Художествени решения за музейната експозиция". Всички изнесени лекции и доклади ще бъдат издадени в сборник и достъпни на хартиен носител и достъпни в дигитален вариант.

Провеждането на националните срещи в сферата на музейното дело е доказала се във времето работеща форма за комуникация и размяна на опит, за споделяне и обсъждане на актуални въпроси, свързани с опазването и социализацията на културното наследство и дейността на музеите.

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1737 последна промяна: 16:07:22, 02 октомври 2019