Деца и учители от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ посетиха Европейската комисия

сряда, 16 октомври 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Ученици и учители от ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" бяха специални гости в седалището на европарламента в столицата по покана на Европейската комисия. Визиата бе организирана във връзка с участието им в проекта на Министерството на здравеопазването "Посланици на здравето", в който разработиха иновативна STEM методика за промотиране на здравословен начин на живот и физическа активност чрез приложение на нови технологии.

 

Визитата в представителството на ЕК в България включваше посещение на информационния център, презентация за възможностите, които предлагат различни европейски програми за обучение и обмен на младежи. От своя страна, възпитаниците на иновативното училище представиха своите проектни разработки и визията си за модерно образование. Учениците и техните ръководители посетиха и националния център по програма Eurodesk с цел проучване на възможностите за включване на училището в бъдещи европейски програми и проекти.

Домакините от ЕК наградиха своите гости от Бургас с незабравимо приключение в детския интерактивен музей "Музейко", което освен вълнуващи преживявания им подсказа и идеи за реализиране на училищни проекти - създаване на анимирани истории, с помощта на Minecraft Stop Motion.

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2684 последна промяна: 10:51:05, 16 октомври 2019