Мастършефовете Севда и Станислав разкриват свои любими рецепти в книжката за Никулден'2019 на Община Бургас

понеделник, 18 ноември 2019
Публикувано от: Анелия Казакова

* Най-търсеното кулинарно издание с морски рецепти вече е в печатницата. Бургазлии и гости на града ще го получат безплатно на Никулден.

 

Десетки бургазлии изпратиха свои предложения, които да намерят място в новото издание на Община Бургас с рибни ястия, посветено на празника на града - Никулден. Мастършефовете Севда Димитрова и Станислав Райчев също ще зарадват бургазлии и гости с нестандартни, но изпитани рецепти, сред които пастет от паламуд и бърза туршия от тиквички, много вĸycнa здравословна рецепта от цapcĸaта pибa Фагри, приготвена на тиган с гриловани сезонни зеленчуци и сос от праз. Професионалистите от Професионалната гимназия по туризъм  "Проф. д-р  Асен Златаров" се включват с ароматните и апетитни рецепти "Скумрия на фурна с тиква и зеленчуци" и "Риба в бекон и листа от лапад".
Новата книжка ще се раздава безплатно в Деня на Бургас - 6 декември.
Преди седем години Община Бургас за първи път събра 22 типични местни кулинарни ястия в рецептурника "Вехти бургашки гозби". Книжката се радва на голям интерес и тиражът й бе изчерпан светкавично. Затова Община Бургас продължава добрата традиция, но със съвсем нови кулинарни предложения.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1801 последна промяна: 15:15:32, 18 ноември 2019