Националното състезание по дебати „Въй Оупън” ще се проведе този уикенд в Бургас

четвъртък, 21 ноември 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Националното състезание по дебати "Въй Оупън" ще се проведе този уикенд в Бургас. Негов организатор е местният клуб "Дебати", съвместно с  Общината и Асоциация Дебати България. Състезанието ще се проведе в Експозиционен център "Флора" и ОУ "А. Г. Коджакафалията". Това е неговото трето бургаско издание.

 

Ще се обсъжда широк набор теми - социални, политически, исторически и икономически. Знанията и дебатьорските умения на участниците ще бъдат сериозно тествани.

 

Победителите ще бъдат определени след четири основни кръга, полуфинал и финал, в който организаторите ще ги провокират с интересни и значими днес теми.

 

Първите четири кръга ще се проведат на 23-ти ноември /събота/ в ОУ "А. Г. Коджакафалията", а финалът и полуфиналът на 24-ти /неделя/ в Експозиционен център "Флора".

 

Главни съдии ще са:

 

  • Дарио Круз - един дългогодишен дебатьор и съдия. Има много изяви като участник в състезание, но и като треньор.

 

  • Захари Николаев - ако сте част от дебатьорското общество, това име трябва да ви е познато. Той се занимава с дебати от години, печелил е множество състезания и е отличен като най-добър говорител в Плевен и София. Повече информация можете да намерите тук: https://m.facebook.com/events/526708774770098?view=permalink&id=566028330838142

 

Състезанието "Въй Оупън 2019" предоставя възможност на ученици и студенти да се запознаят със създаването и организацията на подобни събития. Това става чрез доброволците, които ще помагат тази година. Заедно със задълженията, които ще трябва да изпълнят, те ще бъдат осигурени за целия ден и ще могат да се запознатят облизо с дебатьорското общество.

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1146 последна промяна: 12:07:58, 21 ноември 2019